Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τσουρέκι ή Μπριός γεμιστό! Θα σας ξετρελάνει!

 Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα τσαγιού γάλα χλιαρό
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι {τον  κρόκο τον φυλάμε για επάλειψη}
1 φακελάκι μαγιά
2 πρέζες μαστίχα
2 πρέζες μαχλέπι
300 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις  περίπου.
Για την γέμιση
1 κούπα τσαγιού γλυκό κάστανο
7 τεμάχια σοκολατάκια η σοκολάτα {θα δείτε παρακάτω προτάσεις}
σουσάμι

Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο λιωμένο ,το γάλα χλιαρό,την ζάχαρη,το ένα αυγό ολόκληρο συν το ασπράδι,την μαγιά,το μαχλέπι,την μαστίχα,ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας 'Πρέπει η ζύμη να κολλάει λίγο στα χέρια για να γίνει το τσουρέκι αφράτο.Ζυμώνουμε καλά,όσο ζυμώνουμε τόσο λιγότερο κολλάει .
Το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια .
Χτυπάμε στο μούλτι το γλυκό κάστανο μαζί με λίγο από το σιροπάκι να γίνει σαν κρέμα .Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε  σαν πιτάκι με το χέρι μας βάζουμε λίγο κάστανο κρέμα με ένα κουταλάκι ρίχνουμε από πάνω και λίγο σιροπάκι από το γλυκό κάστανο και 1 σοκολατάκι η δύο όσα θέλετε το διπλώνουμε και το ξανακάνουμε μπαλάκι.Βουτυρώνουμε το ταψάκι και τα τοποθετούμε μέσα το ένα κοντά στο άλλο. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να τα δούμε να φουσκώσουν λίγο .Χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι περνάμε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και ραντίζουμε με το σουσαμάκι..
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά δοκιμάζουμε βυθίζοντας το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκαν.
Σημείωση
Μπορούμε να γεμίσουμε με ότι θέλουμε κι ότι μας αρέσει όπως -μερέντα, σοκολάτα,σταγόνες σοκολάτας,μαρμελάδα,τρούφα,ή να τα κάνουμε σκέτα.
Εva Triantafilidou