Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μπιφτέκια και το μυστικό τους για να σας ζητούν όλοι την συνταγή !!!

 Για τα μπιφτέκια μου φίλοι μου φημίζομαι .. δεν υπάρχουν καλύτερα ούτε σε γεύση ούτε σε εμφάνιση -θα ήθελα να τα δοκιμάσετε όλοι -δεν προσθέτω  ΕΔΩ στην συγκεκριμένη συνταγή ούτε κρεμμύδι ούτε μαϊντανό ή σκόρδο είναι απλά- σκέτα,μόνο και μόνο για να θυμίζει η γεύση τους ψημένο στα κάρβουνα παιδάκι ή μπριζόλα ,για όλα αυτά βοηθάει πολύ και το μαντεμένιο ριγέ τηγάνι αλλά ψήνονται και στο γκριλ και σε ψηστιέρα και ακόμα πιο ωραία στα κάρβουνα -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ακριβώς έτσι όμως !!!! Επιτυχία 100% εδώ τα έκανα γεμιστά γίνονται εξ ίσου ωραία και σκέτα !!

Υλικά
500 γραμ.κιμά καλό μοσχάρι
6 φρυγανιές τύπου ελίτ
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
τυρί φέτες του τόστ γκούντα
1 μεγάλη κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ  [το μυστικό ]
1/2 φλυτζανάκι του καφέ νερό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Μουσκεύομαι τις φρυγανιές τις στύβουμε καλά .
 Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά παίζει το ρόλο του κι αυτό.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να τραβήξουν γεύσεις εκτός αν βιαζόμαστε μπορούμε κι αμέσως ..Τα πλάθουμε  σε σχήμα μπιφτέκι σκέτα η πατάμε το κάθε μπιφτέκι όπως πλάθουμε το πατάμε στην χούφτα μας να πλατύνει βάζουμε στην μέση τυρί γκούντα κομματάκια και τα κλείνουμε καλά.



Βάζουμε το τηγάνι αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λαδωμένο χαρτί κουζίνας να κάψει -μόλις κάψει τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια τα αφήνουμε για 5 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη ξανά 5 λεπτά ψήσιμο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία σκεπάζουμε με κάποιο καπάκι και σιγοψήνονται για 20 λεπτά περίπου -πού και που τα πατάμε λίγο με την σπάτουλα να ψηθούν καλά μέσα.
Σκέτα ή γεμιστά [μπορείτε να βάλετε μαζί με το τυρί και ψιλοκομμένη πιπεριά αλλά αλλάζει μη γεύση τους ] Σκέτα λοιπόν ή γεμιστά τα μπιφτέκια μου είναι άλλο πράγμα ζουμερά αφράτα πεντανόστιμα  -για πιο πικάντικα υπάρχει και άλλη συνταγή στο blog μου
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

 Το μικρό μυστικό είναι το μπέικιν πάουντερ που τα κάνει απίστευτα ζουμερά φουσκωτά αφράτα !!!