Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

_Aμυγδαλόπιτα νηστισιμη !!!


ΥΛΙΚΑ
2 ποτ του νερου χυμο πορτοκαλιου
1 ποτ του νερου λαδι ελαφρυ
1 ποτ του νερου ζαχαρη
1 1/2 κουπα αμυγδαλα ψιχα περασμενα απο το μουλτι
2 ποτ του νερου αλευρι για ολες τις χρησεις
2 ποτ του νερου σιμιγδαλι οτι εχετε
1 κουτ του γλυκου μαγειρικη σοδα
1κουτ του γλυκου κανελα
1/2 κουτ του γλυκου και λιγο λιγοτερο γαριφαλο
1 φακελακι μπεικιν



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα χτυπαμε το λαδι με την ζαχαρη διαλυουμε την σοδα μεσα στο πρωτο ποτηρι χυμο και ριχνουμε μεσα,ριχνουμε τα αμυγδαλα που τα εχουμε κανει ψιχα στο μπλεντερ την κανελα, το γαριφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδαλι, το αλευρι...λαδωνουμε ενα ταψακι μεσαιο ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 17Ο για 6Ο λεπτα.!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ