Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κανελόνια υπέροχα !!!




Σίγουρα θα καταπλήξει όσους το γευτούν !!!

Κάνουμε τον κιμά όπως το κάνει ο καθένας για τα μακαρόνια αλλά το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως να πιεί τα ζουμάκια του.
Εγώ έβαλα τον κιμά με λίγο λάδι, κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένο στο μούλτι, Μέτα το καρότο τριμμένο και αυτό στο μούλτι, ένα ξυλάκι κανέλα και 4 μπαχάρια (τα οποία έβγαλα στο τέλος),  λίγο τζίντζερ, πιπέρι, ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ και στο τέλος αλάτι ή 2 κύβους κνορ λαχανικών.





Οταν κρυώσει, ρίχνουμε μια χούφτα τυρί τριμμένο ότι έχουμε και ανακατεύουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα έβαλα λίγο λάδι, ένα κουτί χυμό ντομάτας και λίγο νερό (το μισό από το κουτί του χυμού της ντομάτας -λίγο αλάτι, πιπέρι, ζαχαρούλα και μόλις πάρει βράση κλείνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα επάνω στο μάτι.


Σε να ταψί  βάζω λίγο λάδι και λίγη από την σάλτσα ντομάτας.
Κατόπιν γεμίζω τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετώ με σειρά το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού τελειώσει το γέμισμα ρίχνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας από πάνω να πάει παντού και να πασαλειφθούν όλα τα κανελόνια, (βοηθάω και με ένα κουτάλι) και μετά βάζουμε και ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος και επίσης γεμιζουμε το μισό κουτάκι πάλι με νερό ξεπλένοντας το και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο ταψί πάνω από τα κανελόνια.



Τα υγρά θα πρέπει να καλύπτουν τα κανελόνια.
Κουνάμε λίγο το ταψακι γέρνοντας το να ανακατευτούν τα υγρά, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι εάν το ταψί έχει το δικό του και το βάζουμε στο ζεστό φούρνο στους 190-180 για 35-40 λεπτά περίπου.


Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τα τα υπόλοιπα τυριά (όλο μαζί το τυρί που χρεισιμοποίησα πρέπει να ήταν γύρω στα 300-350γρ).
Ξαναβάζουμε στο φούρνο ξεσκέπαστο αυτή την φορά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα κανελόνια έως να λιώσουν τα τυριά.


Εάν θέλουμε το γυρίζουμε λίγο στο γκρίλ για να πάρει λίγο χρώμα και να κανε μια ελαφριά κρούστα (προσέχουμε όμως μην μας καεί) και βγάζουμε αμέσως μετά απόν τον φουρνο.
Αφήνουμε λίγο  να κρυώσει και να σταθεί (όπως το παστίτσιο) ώστε να μπορέσουμε να σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη !!!

Από την φίλη μου Vana Zouka

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ